Pistetään muutama ajatus ja tarina miten minun karavaanari urani alkoi.

Olen haaveillut asuntoautosta jo varmaan parikymmentä vuotta ja nyt päätin sen toteuttaa, kun oli mahdollisuus saatuani vakituisen työsuhteen parin vuoden hulimisen jälkeen.  Pari viikkoa katselin ja kuolasin eri vaihtoehtoja ja hintaluokka oli kymppitonnin paikkeilla. Muutamaan liikeeseen laitoinkin sitten kyselyn, miten rahoitus jne. Osa vastasi, osa ei. Yhdessä olisi ollut loistava yksilö, mutta täältä oli matkaa reilu 500 km suuntaan ja vaikka  kaveri lupasi lähteä mukaan hakemaan. Sekin sitten  karitui siihen, kun ei ollut talvirenkaita laisinkaan. Meillä Lappeenrannassa oli satanut jo ensilumet maahan eikä auttanut asiaa myyjän tokaisu, että käy huutonetistä katselee, olisiko siellä renkaita. Mielestäni renkaat tulevat auton mukana tai sitten liike ne hommaa varsinkaan, kun en ole perillä, mitkä renkaat kyseiseen autoon tulee edes ym..

No toinen auto oli Helsingissä ja sen bongasin Rintajoupin sivuilta. Siinä luki, että on ilmainen toimitus lähimpään liikeeseen. Ajattelin käydä Lpr:n liikkeessä kysymässä, saako kyseisen auton tänne Lappeenrantaan, mutta listoilta sitä ei enää löytynyt vaan oli jo ilmeisesti myyty. Kolmas vaihtoehto taisi olla juuri saman Rintajoupin auto, mutta oli Iisalmessa tai todella pohjoisessa. Myyjä sanoi, ettei se taas ole samaa konsernia, vaikka onkin Rintajoupin liike. No siinä en enempää ihmetellyt, kun myyjä sanoi, että heillä on yksi auto vielä pesuhallissa, mitä voitaisiin katsoa.

Itse ihastuin sen pohjaratkaisuun, isoon suihkutilaan ja vessaan. Tosin olen tähän asti vähän retkeillyt kajakin kanssa teltan ja retkitarvikkeiden kera, joten tuollainen iso asuntoautohan on yhtä luXusta siihen verrattuna. Tosin alkuun sekin tuntui ahtaalta, kun hetken autossa olimme.  Auton hinta oli tuplat siihen, mitä olin katsellut. Hintana oli 24 tonnia, ja auto on Fiat Adria Coral 680 sp 2005 mallia ja sillä on ajettu 154 tuhatta. 

Kaupat tehtiin marraskuussa 24. päivä, ja oli vielä elä osta mitään päivä.  Auton luovutus sovittiin parin viikon päähän, kun remonttimies oli lomilla ja kun hän tulee töihin tilaa takatallin osat ja hitsaukset runkoon. Autoon tehty kuulema vähän aikaa sitten jakopään hihnan remonttikin. No siitä ajattelin, ettei ainakaan heti tarvii mitään siihen tehdä.

Subaru toimi käsirahana, ja paperit tehtiin tuona päivänä kun rahoitus oli menny läpi. Kun ajelin kotiinpäin vielä Subarulla, olikin jännä tunne, ettei enää omista autoa. 13 vuotta sillä jo kerkesin ajella eikä ongelmia siinä juuri ollut. Se oli vuoden -99 farmari ja mittariin kertyi 220 tuhatta. Juuri tänä kesänä kerkesin vielä vaihtaa jakopään hihnan siihen ja sen jälkeen en ajanut kun vajaa tuhat kilometriä.

Sitten lähestyi se (ensimmäinen) sovittu aika, jolloin auto piti hakea pois. Yllättäen sitä ei vielä saanut, kun remontti ei ollut edennyt. Osat vasta laitettiin tilaukseen ja ne oli tulossa ihan Adria tehtaalta Sloveniasta asti. Ymmärsin, että takatallin vanerit vaihdetaan kokonaan, koska tiiviste oli päästänyt vettä sinne.

Kävin Subarulla töissä, koska tein joulukuun pidempiä päiviä töissä. Yhtenä päivänä pomo tuli kyselemään, kenen Subaru se oli tuolla parkkipaikalla…. Kyselin,  miten niin OLI, eikö ole enään. Kuulemma joku nuoripoika oli tullut kyselemään, että kenen auto se on. Oli lähtenyt lapasesta ja suoraan keulaan kolahtanut, no leikkivät autoilla kurvissa ja kyseinen tie kun on jäässä vielä kaikkineen urineen. Siinä sitten tokaisin pojalle, että taisit juuri ostaa itsellesi auton, kun se ei ole enää minun. (Taas niitä harvoja hetkiä että olisitpa nähnyt ilmeesi ) Valahti kaveri sen verran valkoseksi siinä. No menimme katsomaan, miten oli käynyt eikä tuo kovin pahasti ollu edes osunut.

Subarun logo lähti ja keula sai vain naarmuja ja rekisterikilpi meni rullalle. Kaverin autosta halkesi puskuri kulmasta vähän reilummin. Taas soitin liikkeeseen, miten tehdään, koska autohan ei ole enää minun. He lupasivat hoitaa paperityöt. ( tähänasti kaikki näytti vielä olevan ihan ok)

Vihdoin koitti se päivä, että sain hakea asuntoauton. Remontti ei ollutkaan edennyt yhtään vaan odottivat niitä vanereja edelleen. Sain auton käyttöön ja sovittiin, että vien sitten huoltoon, kun osat ovat saapuneet. Käytännössa olin odottanut turhaan tuon kolme viikkoa. Nyt oli siis perjantaipäivä ja menin suoraan Biltemaan ostamaan kaapelin, jotta saa kytkettyä auton verkkovirtaan. Kaasupullotkin sain vasta seuraavalla viikolla hommattua, kun nekin oli yllättäen Motonetistä loppu.

Viikonloppuna tuli sit tutkittua autoa mistään mitään tajuamatta ja Truman lämmitinkin toimi vallan mainiosti sähkön kanssa, kun testasin sitä eli pidin sitä muutaman tunnin päällä. Suurin huoli tuli, kun mittarissa oli jakoavaimen kuva. Sitä tiedustelin sitten heti maanantaina myyjältä, mikä valo se on. Kuulemma öljysuodattimesta varoittaa, oli vastaus. En vielä tässäkään vaiheessa tajunnut, vaikkei tuo mitään uutta  ole. Kaasupullon hommattua virittelin sen paikalleen, jos vaikka saisi jo ne kahvit keitettyä autossa, mistä olin haaveillut koko joulun jo 🙂

Kaivoin varastosta retkivehkeet esiin ja sitten kahville autoon. Samalla tuli testattua, miten lämmitin toimi kaasulla. Tässä vaiheessa kaikki meni hyvin, mutta kun lämmitin vaihtoi sähkön puolelle, tuli kaasun haju autoon. Ajattelin, ettei sitä ollut käytetty vähään aikaan ja olisko normaalia. Kuitenkin lämmitin toimi ja toimi vielä seuraavat kaksi kertaa eikä kaasun hajua enää sisälle tullut. Nejäs kerta, kun pistin kaasun kanssa lämpenemään,tulikin punainen valo. Ei auttanut nollaus eikä sähkön kanssa edes inahtanut. Taas tottuneesti naputtelin mailia myyjälle, että lämmitin on kabut nyt ja mitä tehdään. Ensimmäiset vastaukset ei yllättänyt, että onhan kaasua. Kyllä on..  Kun ei toimi edes sähköllä, niin ei se kaasusta ole kiinni.  Tämä ilonen tapahtuma oli 3.1 2018 eli melkein kolme viikkoa oli ollut auto minulla jo.

Kävin näyttää auton lämmitintä kun lapr liikuin ja luultavasti oli moottori mennyt rikki. Osan hinta-arvio oli parisataa. Nyt oli perjantai ja sanoinkin että kuntoohan se on laitettava ja tilaako osan jo valmiiksi, kun tuskin sitä kauaa asentaa paikalleen. Viikoloppu menikin työn merkeissä taas. Alkuviikosta sitten saapui penkin suojat, jotka sai rimpuilla paikoilleen. Kuvista varmaan huomaa ne uudet ja vanhan erot. Aurinko ilmeisesti polttanut vanhat hyvin.

Tilattu  http://www.tammers.fi/ ja hintaa oli 240e tienoilla postikuluineen.

Sitten keskiviikkona soitin ja kysyin, joko lämmittimen moottori oli tullut. Ensimmäinen vastaus oli että osan saa aina seuraavaksi päiväksi jos on tilattu ennen kymmentä. vastasin johan kävin täällä viime perjantaina ja Eihän sitä ollut edes tilattu eli taas odotettiin että pääsisi siihen kuuluisaan huoltoon..

Seuraavaksi alkoi operaatio led-valojen asennus.

Kattoluukun ympärille on laitettu led-nauhaa. Nyt valaisee huomattavasti paremmin eikä hintaa tullut kun se 25e Kiinan pojilta tilattuna. 

Keulavalo on eli nyt saa kuskin penkiltä napista yhden ledivalon päälle, että tenavat saa valossa vyöt kiinni ja pois. Kattoluukun valon katkaisija kun on sivuoven kohdalla eikä kädet yletä sinne

Tässä välissä kävimme ensimmäisen kerran harjoittelemassa retkeilyä. Kuvista voisi päätellä, että kävimme kaukanakin, mutta tämä on oman kylän laskettelukeskus( Myllymäki Joutsenossa). Käynti jo riitti heti alkuun, kun matkaa oli 10 kilometriä ja tenavilla oli riita, kuka istuu ikkunan kohdalla…

 

Kun sitten Tammikuun 23 päivänä on ensimmäiset pakkaset takana, oliko kovin yllättävää, että auto sano vain Niu ja ei lähtenyt käyntiin. Soitin liikeeseen ja kysyin, että joko saisin tuoda auton huoltoon, kun ei lähtenyt käyntiin edes ja sama missä se seisoo, mutta ei vielä sopinut vaan edelleen odotettiin niitä vanereita…

Tässä kohtaa vasta kävin tutkimaan paremmin huoltokirjaa ja nyt sarjamme olisitpa nähnyt oman ilmeesi jatkuu. Se juuri tai äskettäin tehty jakopäänhihna olikin 2 vuotta sitten sekä öljyillä vedetty jo pikkasen reilusit yli. Se mittariston jakoavain olikin tosiaan, että huolto oli tekemättä (tämä oma arvio) ja akku 5 vuotta vanha jonka päivämäärä löytyi huoltokirjasta. Seuraavana aamuna oli lämpimämpää ja auto oli ollut yön latauksessa. Se lähti sillä kertaa käyntiin, ja ajoin suoraan paikalliseen liikkeeseen kysymään, löytyisikö mittaria, että näkisi akun kunnon. Laitettiin piuhat kiinni ja printtilappu tuli, missä luki, että vaihda akku. Totaalisen kabut ja ostin uuden tilalle samantien. Lompakosta hupeni 165 euroa. Puolen tunnin ähellys tuotti tulosta ja näpit kohmeessa sain akun paikalleen. Auto hörähti käyntiin kuin palmupuun alta.

Vihdoin kotti se odotettu päivä, jolloin sain viedä auton huoltoon,5. helmikuuta ja 7 viikkoa auton luovutuksesta, mistä siis se +3 viikkoa turhaan odotusta. Sitten ajellessa kotiin vaihtoautolla soitin myyjälle, kuka tekee ne loput huollot autoon.  Kyseinen huolto ei tiennyt muusta kuin hitsauksen tekemisestä.  Taas olisitpa nähnyt ilmeeni, kun myyjältä tulikin tyly kommentti, ettei heille kuulu mikään muu ja huollot pitää tehdä ihan itse, kuulema normaalia kuin jarrupalojen vaihtokin kuuluu asiakkaalle. Tässä vaiheessa näen itseni koppakuoren lailla selällään sätkien kuin viimeistä päivää kuten kiukkupurkauksen saanut pieni lapsi.. Vastasin vaan että aha. Yritin pitää turpani kiinni, koska puheluni tallentuvat nyt aina tietyn yritysrekisterin hienojen tarkastusoittojen takia. Tuli 300e lasku perässä enkä edes ollut tilannut mitään. (Tämäkin meni riitelyksi ja ne hävisi jutun.) Tämä on sitä, kun jos omistaa toiminimen tai yrityksen, ei ole kuluttaja suojan piirissä vaan sinun pitää näyttä toteen, ettet ole ostanut mitään. Ja ainut keino on jatkossa nauhoittaa puhelut tulevien tilanteiden takia. Tosin tässäkin tilanteessa siitä onkin hyötyä, kun mietin mitä kaikkea luvattiin autoon korjata ja sanottiin useaan kertaan, että odota kunnes saadaan auto huoltoon ja tehdään kaikki sitten kerralla.

Kotiin päästyä menin heti koneelle kirjoittamaan mailia. Ensimmäisen osoitin Petri Keisalalalle ja sieltä tulikin heti vastaus ” olen lomalla”. Seuraava osoite oli Jarmolle. Hän delekoi viestin eteenpäin Seinäjoelle, joka vastasi, että kannattaa neuvotella myyjän kanssa.. Tuota noin.. Jos myyjän kanssa ei päästä yhteisymmärrykseen ja hän juuri sanoi, etteivät he korvaa mitään, en todellakaan enää tässä vaiheessa neuvottellut hänen kanssaan varsinkaan, kun mietitään mitä viimeinen kuukausi pitää sisällään. Odotellaan odotellaan odotellaan ja kun odotus loppuu, vedetään matto alta. Mietin, että jos kerta mikään ei kuulu heille, hän olisi voinut sanoa sen kuukausi sitten. Olisin pistänyt auton jo kuntoon omalla kustannuksella, että pääsee edes yöksi johonkin. Kun usean mailin vaihtaa ja varsinkin kun töissä olin vielä tehnyt pitkää päivää, niin ajatus se virkein ole.. eikä ne virkkeet jota kirjoitin. .. Ilmeisesti ei olis kannattanut pistää, että karvavaanari-foorumilla jo usea henkilö on sanunut, että palauta auto ja rahat takas.

Ymmärsin, ettei Seinäjoen päässä tykännyt asiaa puitavan siellä…. Tosin vastasin, että en minäkään pidä, että kustaan silmään ja toitotetaan, että katotaan katotaan. Hän ehdotti, että katotaan, mitä tulee sitten minulle maksettavaksi, kun tekevät huollon ja korjaukset.. Ei varmaan olisi kannattanut pistää, että jos laskua laitatte, voidaan todellakin katsoa milloin maksan mitään. Voisi kestää se katsominen ja kauan..Tässä vaiheessa tuli ilmi, että myyjän puheen mukaan jakoavaimen valo ei ollut palanut, kun olin auton saanut ja että lämmitintä oli käytetty ja se oli toiminut moitteetta, kun olin saanut opastuksen autoon, mikä on mielestäni outoa, kun ei ollut kaasupulloja autossa eikä kaapelia, jolla saisi sen verkkovirtaan.. Ilmeisesti tämä minun Truman käy pyhällä hengellä.

Alkuperäinen maili piti sisällään, että ilmeisesti 24 tuhannen autoon ei kuulu vielä, että sen saa huollettuna vaan se on ajettava ensin huoltoon nesteiden vaihtoon ja käsijarrun säätöön. Laskin, että ensimmäisenä kuukautena olisi mennyt 600 euroa ylimääräistä: akku 165, lämmitin moottori 220 ja nesteiden vaihto parisen sataa.  Heille ei muka kuuluisi mikään noista. Tällä hetkellä kun auto on “huollossa”, he ovat luvanneet laittaa kuntoon nesteiden vaihdot ja öljyt silkäli, kun se jakoavain niin näyttää. Tosin ei siinä toimi luistonesto, jonka karkea arvio pahimmillan voi olla parikin tonnia mutta auto toimii parmmin, kun se ei pudota tehoja alas, kun käy sutimaan.  Siihen ei taritse kajota kuten ei kattoluukkuun, jonka katon sitten kesällä. Tuli lumet sisälle kovalla tuulella ja tulee edelleenkin, jos sattuu pyryttämään hyvin. Käsijarru on laitettava siihen kuntoon, että menee katsastuksesta läpi sekä Truman lämmitin kuntoon, oli siinä rikki mikä tahansa.

En tiedä, pyydänkö mahdottomia, mutta tuon hintaluokan autossa oletan kaikki normaalit huollot olevan tehty ja sen toimivan kauemmin kun kolme viikkoa. Kuten moni on sanonut, että vie auto takaisin. Mutta kuinka moni vie tyttöystävän takaisin jos anoppi on hankala….  Autossa sinänsä ei ole vikaa vaan myyjän takinkääntö ja valehtelut ketuttaa. En pidä siitä, että minä olisin nyt se valehtelija. Tiedä sitten pystyykö huollossa näkemään milloin tai millä kilometrimäärällä kyseinen jakoavain on käynyt jo palamaan Saisi viimeisen niitin näille syytöksille, mutta johan tuo antaa osviittaa, kumpi meistä valehtelee, kun Truman toimii ilman sähköä tai kaasua ja varsinkin kun kyseinen myyjä ei ollu tedes autossa kun opastus annettiin… Toivotaan parasta ja pelätään pahinta taas kun auton saan. Toivon hartaasti, ettei tarvitse enää mennä kyseiseen liikkeesee. Ai niin joku kysyy, mikä liike on, en viitsi sanoa nimeä. Tosin onhan Lappeenrannassa kaksikin Rintajoupin liikettä, no ni nyt se tuli, mutta en sanonut että se on lentokentän vieressä.

Seinäjoen päässä ihmeteltiin että miten he olisivat voineet tietää akun kunnon niin ainakin täällä Joutsenossa on paikallisessa autoliikkeessä sellainen mittari joka pistettiin akkuun kiinni ja se sitten tulostaa kuitin jossa on akun kuntoraportti, Varmaan jonkulainen katselmus autoille tehdään kun myyntiin laitetaan ja takuu on autoilla. Tiedä sit oliko tarkoitus kokeilla kepillä jäätä ja kattoo maksaako asiakas ihan mukisematta kaiken vai onko sit tyyli vain että ensin luvataan ja sit perutaan puheet.

No vielä pitäsi etsiä keulaan kokopeite ja moottorin alle suojapelti kun kone käy talvella liian kylmänä, nyt siellä ole mitään. taakse olis tulossa teippaus ja kesäksi ajattelin aurinkopaneelia katolle vielä, eli tekemistä riittää ja jos menee tämän kaavan mukaan tarinaa riittää vielä.

 

Sitten kun vielä lisätään yhtälöön miten kaupunki hoitaa teiden aurauksen hirveästi naurattanut. Auto painaa sen reilu kolme tonnia ja uppoaa tiehen. Tammikuussa ole aura autoa näkynyt ja kun paikallislehteen pistin kuvan ja viestiä tuli lehden julkaisupäivävä aura pyörähtää.. mutta ei ole taas sen jälkeen näkynyt. Eli varmaan Helmikuun kiintiö jo täysi…

20.2-2018 Sai hakea auton huollosta ja sekään ei alkanut ruusuisesti. yöllä ollu pakkasta joku -17 ja töistä päästyä oli kymmenen tienoilla. laina-auto oli tunnin verrran piuhassa kiinni et lämpenee mut  sano et niu ja en lähe. Siinä sitten oli asuntoauton akku vielä tallissa odottaen kaatopaikalle menoa ja se kiinni että sais edes hivenen lisävirtaa ja jopa lähti juuri ja juuri käyntiin.

Asuntoautoon olikin se käsijarrun säätö ollut isompikin urakka kun katsastumies sanoi et vaihdettu jarrulevyt ja palat kun näyttää uudelta. Auto meni läpi mut etuvalojen korkeusäätö ei toimi joten se pitänee tutkia vielä. Öljyt ja suodatin vaihdettu ja polttoaine suodatin myös. Lämmittimen moottori vaihdettu ja nyt pitäs toimia sekin puoli. Nyt voikin sitten käydä keksimään ensimmäistä reissua.

27.2 tiistaina viety auto huoltoon niiden jäähdyttäjän nesteiden takia kun mielestäni hupenee hieman johonkin. no sieltähän löytykin syyllinen jota ei nähty siinä kahden viikon huollon aikana vaikka asiasta mainitsin mut ilmeisesti ei ollu aikaa kiristää letkua josta tihutti ulos. kuitnekin niin vähän ettei maahan tullu ja koneen päälle et haihtuu pois. ettei tämäkään menny sit niin kuten elokuvissa niin sain hakea auton seuraavana päivänä töistä päästyä ja jos aamulla ollu -28 pakkasta ja päivällä oli vielä -16 niin arvatkaa lähtikö käyntiin kun ei ollu lämmityksessä. no ei. ja kun liikaa starttasi akku kävi nollissa taas kääntäen bensamittarin ylösalaisin. eli sekin operaatio on et akku kenkä irti. takas ja virrat päälle. tälleen sain viimeksi kun kolme kertaa tein. no kunhan tuonne ulos tarkenee kun nytkin -25 pakkasta. Auton kun laittoi tunniksi lämmitykseen hörähti käyntiin kun palmun alta. Tuli vaan pakostakin mieleen ettei käyny kavereilla sen vertaa mielessä pistää sitä jo etukäteen lämmitykseen kun tiesivät et tulen. Tosin olis varmaan pitänyt siitäkin erikseen sanoa. Ainut hyvä puoli tuossa on et nyt kävin miettimään ettei uskalla kyllä yksi mennä mihinkään kovalla pakkasella jos kerta ei lähde käyntiin ilman piuhaa. Ellei sit osta agrigaattia ja sillä lämmitä tunti.. tai joku webasto olis kyllä hyvä olla. .. no seikkailu jatkukoon…

2.3-2018 Perjantain ja aamulla -25 vaihteeksi.  Auto lämmitykseen ja truman lämmitin päälle. Akun kenkä irti että saa nollattua polttoaine mittarin joka vieläkin oli ympäri. näköjään ei auta että ottaa akun kengän irti jos on seinässä kiinni saa verkkovirtaa. sekin piti ottaa pois ja ja sitten mittari palautui omalle paikalleen.

Eikun Hammaslääkärin jälkeennokka kohti lpr kaupoille ja sieltä etsii oven tiivistettä joka näköjään puuttuu ja siinä syy et suhina tulee sisälle kun ohittaa rekan. hassua kun näköjään se puuttuu myös sivu luukusta myös. Citykaravan liikkeessä oli muutama metri mut lisää pitää tilata jostain. ihmekkään jos on kerta päässy vettä sivuluukusta takatalliin jos ei ole tiiviste paikallaan.

No mikäs sen mukavempaa sitten ajaa auto Öljy ja rengashuoltoon kun takarengas vajaa. siitäkin oli päättänyt sit venttiili et hänen ura loppu siihen. Siinä kun auto tunkilla nostettiin ylös huomasin sitten iloisen halkeaman vasemman puolen seinässä ikkunan kohdalla ja jäljestä päätellen käyny tänään. siisti puhdas halkeama et kauaa se ei ole siinä ollu. 20cm ikkunasta ikkunaan seinässä. pitänee sekin korjata kunhan ilmat antaa myöten.. No jos kesään mennessä vastoinkäymiset vähenesi kun kohta ole enempää mitä voi mennä pieleen.  Niin ja tilattu lämpöpeite keulaan jonka toimitus ei päätä huimaa. 4-6vkoa arvio.. jos se ensi talveksi jo tulisi…

3.2 Aamun askareet -23 asteen pakasessa ja näpit jääss mut olis sen arvoista…. jostain syystä tuota mainosta ei tässä autossa tulla näkemmään eli taustakilpi vaihtoon…

Nyt saapui postissa peitto keulaan joten enää aurinko polta niin helposti penkit.. ja muutenkin hyötyä peitosta.

asuntoauto

8.4-2018 Sunnuntain askareet ja kesärenkaiden vaihto. ja kuten luulisi sehän onnistuu leikiten. Ensimmäinen pultti lähti hyvin löysälle ja eihän tässä mitään ja toinen sitten oli hieman itsepäisempi ja kun enemmän käytti voimaa, uusi hieno miminanin juuri tätä tarkoitusta varten ostettu avain napsahti poikki..

No onneksi ärsyttävistä, eiku siin kivoista naapureista on hyätyä niin sain kunnon avaimen lainaan jolla sit sai rimpuiluta pultit irti ja lievää väkivaltaa käyttäen juuri tähän tarkoitukeen tehdyllä toisella monikäyttö avaimella.

Meinaan toi Fiskars kirves…  yleensä kaikki työkalut mitä tarvii ei löydy niin turvauudutaan tuollaiseen jolle tenava ei varmasti ole vielä keksinyt käyttöä.. Nyt sain jopa ne kiinasta tilatut rengaspainemittarin asennettua ja se kyllä onnistu kerrasta. Ikinä mitään tuollaista uskaltanut ulkomailta tilailla ja ajattelin ettei se 45€ enää tätä konkurssia heilauta suuntaan ei toiseen.

kyseinen aparaatti löytyy muuten täältä    

Seuraava operaatio onkin vesien rimpuilu sisälle ja puhdistus. sit näkee toimiiko taas vesipumppu ja mitä kivaa sit on tiedossa..

sitä kivaa et hana vuoti ja nyt uusi tilalle. ja tietysti uusi 3mm isompi kun reikä..

Ensimmäinen yö autossa ja kuvia tähdistä. Pistohiekalla puumalan lähellä. Kuvia viikolopusta täällä

28.4-2018

Pitikin mennä manailemaan että toivottavasti vesipumppu toimii. no se toimi kun kolautti pumpun päähän ja sit heräsi aina käyntiin. näköjään on jousi katkennut sisältä ja miljoona laatikosta löytyi melkein samanlainen joka toimii melkein täydellisesti..

Uusi pumpun hinta pari sataa ja näköjään ei saa eriksee tuota paineen anturia. ellei kiinan pojilla sit jostain löydy. mut kuullostellaan taas miten kauan tuo toimii ja missävaiheessa joutuu uusimaan kokonaan. Muuten sit näyttääkin tässäkohtaa liian hyvältä tai sit vain loppuvikoja huomannut vielä 🙂 tosin viemäri mielestäni veti paremmin alussa ja sinne ole kun vettä laskettu. et huuhtelu vedet menny läpi toistaiseksi.

Luukun korjaus alkuperäiseen muotoon kun oli keskeltä halki ja pistetty porras, nyt se purettu ja puuteippi ettei heti pistä silmään korjaus. tosin nopeasti ei opi kun tuolta sängystä alas tuli etttei sitä porrasta enää ollut.. no pääsi nopeaan auton keulaan ainakin…

ovi korjaus

 

Porras

 

24.7 -2018 Kesä ollut vielä hiljaista auton kanssa ( töitä ja kovat helteet) ja nyt vasta sevisi itselle että autossahan on lattialämmityskin 🙂 hyvä se on huomata kun auto ollu jo kohta 8kk. Tosin eipä ollu varmaan sit myyjäkään tienny kun merkintää ollu missään. Hupiakku uusittu kun startatessa pari kertaa nollasi mittarin mutta lähti käyntiin. testailin et hupiakku irti lähtee hyvin. ja sit akku kiinni niin sit nollaa. nyt uuden akun kanssa ei mitään ongelmaa vaan lähtee sujuvasti käyntiin mut empä olis tuotakaan uskonut että se vaikuttaa starttiin vaikka ei kuulema pitäisi ja muillakin kuullu samaa. mutta pääasia et toimii taas.